Nil Görkem'in Anadolu halk danslarına ilgisi, çok küçük yaşta başlar. Cengiz Şenkule (Hatay), Murat Özkan ve Bahar Özkan (Ankara) gibi usta eğitmenlerden Türkiye’de ders alır ve profesyonel olarak Hacettepe Halk Danslari Topluluğu-Ankara,Hoy-Tur-Ankara gibi çeşitli ekiplerde dansçı olarak sahne alır.
Belçika'daki eğitimi sırasında, flamenko gitaristi,David Marolito ile tanışır. Flamenko müziğini onunla keşfeder. Daha sonra Coral Vados' un okulu bünyesi altında flamenko dansını ilerletir.
Belçika’da Patricia Van Cauwenberge (Bombo-Boleadoros), Carolina Fonseca (Kalbelia),Ziya Azazi (Mevlevi dönüş teknikleri), Ines Cera (çağdaş dans), Amanda Couturier (çağdaş dans), Hans-Joachim David (çağdaş dans) vb… eğitmenlerden uzun bir süre dans dersleri alır. Belçika Art-t çağdaş sahne sanatları okulunu (performans ve doğaçlama) bitirir. Birçok atölyeler ve okullarda ders verir. Çeşitli festivallerde ve kültürel organizasyonlarda dansçı olarak sahne alır.(Yunanistan, Belçika, Almanya...). Ayrıca birçok müzisyen ve gruplara (Tanar Çatalpınar, Grup Yorum,Cumali Bulduk...) solo dansta eşlik eder.
2012’den bu yana, Schaerbeeek Kültür merkezinde dans dersleri vermekte ve kolektif çalışmalar sunmaktadır.
2013'ten beri, Adeline Rosenstein'la (Almanya) birlikte Thrace d’exil (Sürgünün izleri) adıyla kurduğu kolektifteki sanatçıların yaşam hikayelerinden yola çıkarak, Türkiyedeki azınlık sorununu dans, müzik ve şiir aracılığıyla sahneye yansıtmaktadır.
2016'da seyirci karşısına çıkarılması amacıyla, Ortadoğu'daki kaosun etkilediği, Belçika'da yaşayan mülteci müzisyenlerle beraber yeni bir çalışma içerisindedir. Mevlevi dönüş figürlerini kattığı, "Whirling borders" (Dönüşteki Sınırlar) adlı çalışmada "sürgün ve sınır" temaları yer almaktadır.
Nil Görkem'in sahnedeki amacı, Anadolu halk danslarının ve ritüellerdeki hareketlerinin özgürce sergilenmesi, sorgulayıcı ve biraz avangart yaklaşımla sanatsal bir bakış açısı getirmektir ve bunu bütün çalışmalarında da yansıtmaktadır.